درد یا سوزش به هنگام ادرار:
درد یا سوزشی که به هنگام دفع ادرار دیده می شود اغلب اولین نشانه از ابتلا به بیماری عفونت مجاری ادرار یا وجود باکتری در مجاری ادرار و مثانه است. با اینحال، این موضوع بدین معنی نیست که عفونت مجاری ادرار را مقصر اصلی ماجرا بدانید. اگر درد یا سوزش به هنگام دفع ادرار تنها یکبار رخ داد ، بقیه روز چنین دردی به سراغ شما نیامد و سایر نشانه ها و علائم در شما وجود نداشت ممکن است بدنتان از شر باکتری های مضر خلاص شده باشد و جایی برای نگرانی نباشد. به محض اینکه سوزش را احساس کردید بهتر است آب زیادی میل کنید تا بتوانید باکتری ها را از بدن خود خارج نمایید. اینکار مانع از توسعه عفونت به سایر قسمت های بدن می شود.
تکرر ادرار:
معمولا در چنین شرایطی تکرر ادرار وجود خواهد داشت. باکتریهایی که در این بیماری دیده می شود می تواند مجرای ادرار و دیواره مثانه را تحریک سازد. در چنین شرایطی احساس می کنید که به طور مداوم به دفع ادرار نیاز دارید.
دفع ادرار باعث راحتی و ارامش شما نمی شود و درد را تسکین نمی دهد:
تکرر ادرار یک نشانه هشدار دهنده برای وجود عفونت در بدن است. عفونت مجاری ادرار می تواند حس پر بودن مثانه را ایجاد کند اما زمانی که به دفع ادرار می پردازید تنها چند قطره از ادرار را می توانید دفع نمایید. تکرر ادرار در چنین شرایطی باعث تسکین درد یا راحتی شما نمی شود.
ادرار تیره، خونی یا بدون رنگ:
رنگ ادرار شما می تواند اطلاعات زیادی در مورد سلامت بدن در اختیارتان بگذارد. به عنوان مثال می توانید به کمک رنگ ادرار ، وجود عفونت را تشخیص دهید. هر چیزی که خارج از طیف طبیعی رنگ ادرار باشد می تواند شما را نگران سازد. رنگ تیره، قرمز یا قهوه ای در ادرار نشانه وجود عفونت است. قبل از اینکه نگران این موضوع شوید، رنگ ادرار را در ۲۴ ساعت مورد بررسی قرار دهید. چغندر و سایر مواد غذایی می تواند رنگ ادرار را به نارنجی، صورتی یا قرمز تغییر دهد. اگر رنگ ادرار بدون مصرف چنین موادی تغییر پیدا کرد بهتر است با یک پزشک متخصص مشورت کنید.
بوی بد ادرار:
لازم نیست هر بار که به دفع ادرار می پردازید آن را بو کنید اما وجود بوی بسیار بد در ادرار، نشانه رایجی از عفونت مجاری ادرار است. با اینحال باید به خاطر داشته باشید که برخی از غذاها ممکن است بوی ادرار را تغییر دهند. قهوه و مارچوبه دو مورد از مقصرهای اصلی تغییر بوی ادرار هستند. اگر بوی ادرار برای چند روز ادامه داشت یا رنگ آن تغییر پیدا کرد بهتر است به یک پزشک مراجعه کنید.
فشار، گرفتگی یا درد در اطراف مثانه یا لگن:
زنان کهنسال ممکن است درد، فشار یا گرفتگی را به هنگام ابتلا به عفونت مجاری ادرار در اطراف مثانه یا لگن تجربه کنند. در برخی از افراد، درد یا گرفتگی ممکن است نشانه اصلی باشد و در کنار آن خستگی و درد عضلانی نیز وجود داشته باشد. وجود چنین نشانه هایی اغلب نادیده گرفته شده یا به شرایط دیگری نسبت داده می شود اما اگر چنین مواردی را تجربه کردید بهتر است به یک پزشک متخصص مراجعه کنید تا شرایط شما مورد بررسی قرار گیرد.
بهبود و تسکین نشانهها:
نشانههای عفونت مجاری ادرار در طول چند روز به وجود می اید. این نوع عفونت ممکن است با سوزش به هنگام دفع ادرار آغاز شود و سپس به تدریج افزایش یابد. در چنین شرایطی باید روزهای بعدی را به دنبال تغییر رنگ در ادرار خود باشید و ان را مورد بررسی قرار دهید. از آنجایی که عفونت مجاری ادرار میتواند بسیار دردناک باشد و در زندگی روزمره شما تداخل ایجاد نماید؛ باید به دنبال بهبود و تسکین نشانهها بود. نشانههای موجود را میتوان به کمک مصرف آنتی بیوتیک تجویز شده بهبود بخشید. اگر شما نیز جزو آن دسته از افرادی هستید که به عفونت مجاری ادراری مبتلا هستند، بهتر است به پزشک متخصص مراجعه کنید تا کشت ادرار و تجویز دارو آغاز شود. برای اینکه احساس بهتری داشته باشید کارهای زیر را مدنظر قرار دهید:
- مایعات زیادی بنوشید. این موضوع زمانی اهمیت پیدا می کند که بخواهید مصرف آنتی بیوتیک تجویز شده توسط پزشک را آغاز کنید. مصرف آب زیاد به آنتی بیوتیک کمک می کند به ناحیه موردنظر برسد و باکتری را از بین ببرد.
- شما می توانید مثانه خود را با داروهای بدون نسخه تسکین دهید. این داروها مثانه را بی حس می کنند و از سوزش آن می کاهند. فقط به خاطر داشته باشید که چنین داروهایی می توانند رنگ ادرار را به نارنجی تغییر دهند. شما می توانید از مسکنهای بدون نسخه برای بهبود شرایط استفاده کنید اما بهتر است با یک پزشک متخصص مشورت نمایید.
- از مصرف قهوه، نوشابه ، الکل و آب مرکبات خودداری کنید. آب زیادی مصرف کنید تا از تحریک مثانه جلوگیری شود.
- تغذیه و سلامتی
- ۲۹۲۵