کیپ ورد تا پیش از کشف این جزیره خالی از سکنه بود، پرتغالیها در سال ۱۴۵۶ کیپ ورد را کشف نمودند، این جزیره در سال ۱۴۹۵ به عنوان قسمتی از امپراتوری پرتغال درامد. بیشتر ساکنان کنونی کیپ ورد را تلفیقی از پرتغالیها و آفریقاییتباران تشکیل میدهند. به علت موقعیت کیپ ورد که بر سر راه اروپا، آفریقا و بَرّ جدید (منطقهٔ کارائیب) قرار داشت، تجارت برده از مهمترین فعالیتهای اقتصادی کیپ ورد به شمار میرفت، تجارت برده تا زمان الغای بردگی در سال ۱۸۷۶ ادامه یافت. در قرن بیستم صنعت کشتیراتی در کیپ ورد رونق یافت.
در سال ۱۹۵۱ وضعیت کیپ ورد از مستعمرهٔ پرتغال به یکی از استانهای فرادریای (ماوراء بحار) آن کشور تغییر کرد، در سال ۱۹۶۱ از طرف پرتغال به کلیهٔ ساکنان کیپ ورد تابعیت پرتغالی داده شد. جنبشهای استقلال طلبانه به رهبری حزب آفریقایی برای استقلال گینهٔ بیسائو (دیگر مستعمرهٔ سابق پرتغال) و کیپ ورد که بهاختصار PAIGC نام داشت در سال ۱۹۵۶ شکل گرفتند. طی کودتایی در سال ۱۹۷۴ در پرتغال و پس از رها شدن کیپ ورد از جرگهٔ مستعمرات پرتغال، این کشور در ۵ ژوئیه ۱۹۷۵ از پرتغال اعلام استقلال کرد.
سیاست
در ۱۳ ژانویه ۱۹۹۱ نخستین انتخابات چندحزبی پس از استقلال در کیپ ورد برگزار شد، نتیجهٔ این انتخابات حکایت از شکست حزب آفریقایی برای استقلال کیپ ورد از حزب اقلیت حزب جنبش دموکراسی به رهبری «آنتونیو مونتریو» داشت، او بار دیگر در سال۱۹۹۶ در انتخابات پیروز و در سمت خود ابقا شد، در انتخابات ۲۲ مارس ۲۰۰۱ پدرو ورونا پیرس از حزب آفریقایی برای استقلال کیپ ورد با کسب ۵۱ ٪ آرا بر رقیبش، کارلوس ویه گا از حزب جنبش دموکراسی که فقط ۴۸ ٪ آرا را به دست آورد پیروز و رئیس جمهور کیپ ورد شد. پنج سال بعد در ۱۲ فوریه ۲۰۰۶ انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد پدرو ورونا پیرس با اکثریت آرا تا سال ۲۰۱۱رئیس جمهور کیپ ورد باقی ماند. از ۱ فوریه ۲۰۰۱ نیز، خوزه ماریا پریرا نوس نخست وزیر کیپ ورد شد.
جغرافیا
جمهوری کیپ ورد مجمع الجزایری است واقع در غرب آفریقا، اقیانوس اطلس شمالی و غرب سنگال. پایتخت کیپ ورد، شهر پرایا با ۱۲۴٬۶۶۱ نفر جمعیت میباشد. مساحت کیپ ورد ۴٬۰۳۳ کیلومتر مربع و جمعیت آن ۵۰۳٬۰۰۰ نفر است. از مهمترین شهرهای کیپ ورد میتوان به میندلو در جزیرهٔ سائو ویسنته با ۷۰٬۶۱۱ نفر جمعیت و سائو فیلیپه در جزیرهٔ فوگو با ۲۷٬۸۲۶ نفر جمعیت اشاره کرد. از نقطه نظر اقلیمی، کیپ ورد دارای آب و هوایی در کل نسبتاً معتدل، گرم، تابستانهایی خشک، و بارشهایی ناچیز و بسیار نامنظم میباشد، همچنین کیپ ورد کشوری شیبدار، ناهموار، کوهستانی و آتشفشانی است، بلندترین نقطهٔ کیپ ورد، کوه مونت فوگو با ۲۸۲۹ متر ارتفاع در جزیرهٔ فوگو واقع شدهاست.
اقتصاد
واحد پول کیپ ورد، اسکودو با واحد جزء (سنتاوو) نام دارد. به دلیل موقعیت مکانی کیپ ورد در قسمت شرقی اقیانوس اطلس و در مسیر کشتیها و خطوط هواپیمایی، دولت این کشور سعی در گسترش بنادر و افرودن بر گنجایش فرودگاههای کیپ ورد و به طور کلی نوسازی ناوگان ترابری این کشور را دارد، در همین راستا اتحادیهٔ اروپا و بانک جهانی نیز کمکهای مالی بسیار زیادی به این کشور طی سالهای اخیر ارائه دادهاند. از مهمترین صادرات کیپ ورد میتوان به سوخت، پوشاک، کفش و ماهی اشاره کرد. گردشگری نیز از دیگر صنایع مهم کیپ ورد به شمار میرود.
مردم
نژاد ۷۱ ٪ کیپ وردیها، کریول (دورگهٔ سفید و سیاه)، ۲۸ ٪ سیاه آفریقایی و ۱ ٪ نیز سفید اروپایی هستند. دین ۹۱ ٪ مردم کیپ ورد نیز کاتولیک و ۹ ٪ پروتستان است. زبان رسمی کیپ ورد، پرتغالی است، در کنار پرتغالی، کریولو که آمیزهای از زبان پرتغالی و زبانهای آفریقای غربی است نیز رایج است.
- آفریقا
- آفریقا غربی
- ۲۶۴۰