خرما اغلب به عنوان یک ماده غذایی ملین در نظر گرفته می شود. به همین خاطر افرادی که از یبوست رنج می برند می توانند از این ماده و مزایای آن به خوبی استفاده کنند. برای دستیابی به اثر ملینی خرما، باید آن را یک شب در آب خیس کنید و سپس آن را صبح هنگام میل نمایید. این ماده سطح بالایی از فیبر محلول را در خود دارد که برای اجابت مزاج بسیار مفید است و می تواند نشانه های یبوست را تسکین ببخشد.
تقویت استخوان ها:
مقادیر قابل توجهی از مواد معدنی که در خرما یافت می شود آن را به یک ماده غذایی عالی برای تقویت استخوان ها و مبارزه با بیماری های دردناک و ناتوان کننده همچون پوکی استخوان تبدیل کرده است. خرما شامل سلنیم، منگنز، مس و منیزیم است و همه این مواد معدنی در توسعه استخوان های قدرتمند و تقویت آن مفید هستند. پس خرما بخورید و استخوان های خود را تقویت کنید.
درمان اختلالات روده:
نیکوتین موجود در خرما می تواند برای درمان انواع مختلفی از اختلالات روده مفید باشد. مصرف مداوم آن می تواند به پیشگیری از رشد پاتوژن ها کمک کند و رشد باکتری های مفید در روده را بیشتر نماید. خرما در برگیرنده فیبر محلول و نامحلول است و می تواند برای سیستم گوارش نیز مفید باشد.
درمان کم خونی:
همانطور که قبلا نیز بیان کردیم، خرما در برگیرنده سطح بالایی از مواد معدنی است که می تواند برای شرایط مختلفی مفید باشد. سطح بالای آهن در آن باعث شده است یک مکمل غذایی عالی برای افرادی باشد که از کم خونی رنج می برند. سطح بالای آهن در خرما می تواند کم خونی را بهبود ببخشد، سطح انرژی بدن را بیشتر کند و خستگی را کمتر نماید.
درمان آلرژی:
یکی از جذاب ترین ویژگی های خرما، حضور سولفور ارگانیک در آن است. این عنصر زیاد در مواد غذایی یافت نمی شود اما مزایای زیادی برای بدن دارد. به عنوان مثال می تواند واکنش های آلرژیک و آلرژی های فصلی را کاهش دهد. بر اساس مطالعه انجام شده در سال ۲۰۰۲، ترکیب سولفور ارگانیک می تواند تاثیر مثبت بر روی افرادی داشته باشد که از آلرژی فصلی رنج می برند. افرادی که چنین شرایطی را تجربه می کنند می توانند از خرما به خوبی بهره مند شوند.
افزایش وزن:
خرما باید در رژیم غذایی سالم برای افزایش وزن قرار گیرد. این ماده در برگیرنده شکر، پروتئین و سایر ویتامین های ضروری است. اگر خرما با خمیر خیار مصرف شود می تواند وزن را در حالت متعادل نگه دارد. یک کیلوگرم از خرما در برگیرنده ۳۰۰۰ کالری است. البته نباید چنین حجم از خرمایی را در یک روز بخورید. اگر لاغر هستید و می خواهید وزنتان را بیشتر کنید یا اگر تلاش می کنید حجم عضلات را بهبود ببخشید، خرما بخورید.
افزایش انرژی:
خرما در برگیرنده شکر طبیعی همچون گلوکز، فروکتوز و ساکاروز است. به همین خاطر می تواند میان وعده عالی برای افزایش انرژی باشد. بیشتر افراد خرما را به عنوان عصرانه میل می کنند. اغلب زمانی که در باشگاه، بیرون از منزل یا منزل ورزش می کنید احساس خستگی خواهید داشت. خوردن چند عدد خرما می تواند انرژی از دست رفته را برگرداند.
حفظ سلامت سیستم عصبی:
ویتامین های موجود در خرما باعث شده است این ماده برای تقویت سیستم عصبی و عملکرد آن بسیار عالی باشد. پتاسیم یکی از مواد تشکیل دهنده اصلی است که می تواند سیستم عصبی را سالم نگه دارد. این ماده قادر است هوشیاری مغز را بهبود ببخشد و سرعت فعالیت های آن را بیشتر کند. به همین خاطر خرما یک ماده غذایی شگفت انگیز برای افرادی است که سیستم عصبی شان خوب کار نمی کند.
بهبود سلامت قلب:
خرما در حفظ سلامت قلب نیز مفید است. زمانی که آن را به مدت یک شب در آب خیس می کنید و صبح میل می نمایید، می توانید از اثرات مثبت آن بر روی قلب نیز بهره مند شوید. همانطور که قبلا نیز بیان کردیم این ماده غنی از پتاسیم است. مطالعات انجام شده نشان می دهد پتاسیم می تواند خطر ابتلا به سکته و سایر بیماری های مرتبط با قلب را کاهش دهد. همچنین خرما یک راه سالم و البته خوشمزه برای کاهش سطح کلسترول در بدن محسوب می شود. کلسترول بالا باعث افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی می شود.
درمان ضعف جنسی:
مطالعات انجام شده نشان می دهد خرما در افزایش هوس جنسی نیز موثر است. چند عدد خرما را در شیر تازه بز خیس کنید سپس آن ها را با همان شیر در مخلوط کن بریزید و خوب مخلوط کنید. سپس کمی هل و عسل به آن اضافه کنید. این ترکیب برای افزایش قدرت جنسی و کاهش نازایی ایجاد شده به خاطر اختلالات متعدد مفید خواهد بود. در سال ۲۰۰۶، اثر خرما و روغن آن بر روی عملکرد جنسی افراد مورد مطالعه قرار گرفت. این مطالعه نشان داد سطح بالای estradiol و فلاونوئید در آن می تواند تعداد اسپرم ها را افزایش دهد.
- تغذیه و سلامتی
- ۱۵۱۰