١- ریحان
این سبزی خوش طعم که در انواع مختلفی از غذاها استفاده می شود، می تواند به کاهش فشار خون بالا شما نیز کمک کند. دیده شده که عصاره ریحان فشار خون را مختصراً پایین می آورد. اضافه کردن ریحان تازه به رژیم غذایی مفید بوده و مشکلی را به وجود نخواهد آورد. برگ های تازه ی ریحان را به پاستا، سوپ ها و سالاد ها اضافه کنید و از خواص مفید و عطر و طعم آن بهره مند شوید.
٢- دارچین
دارچین یکی دیگر از طعم دهنده های خوشمزه است که در طب سنتی خواص بسیاری دارد. با کمی ذوق می توان از آن در انواع غذاها استفاده کرد و فشار خون را تا چند عدد پایین آورد. بر اساس یک مقاله در مجله تغذیه بالینی، مصرف روزانه دارچین می تواند فشار خون بالا افراد مبتلا به دیابت را کاهش دهد. سعی کنید که در رژیم غذایی روزانه ی خود از دارچین بیشتری استفاده کنید.شما می توانید در صبحانه،تخم مرغ و حتی قهوه نیز دارچین بریزید.
٣- هل
هل یک ادویه هندی است و در اغلب غذاهای آسیایی جنوبی استفاده می شود. مطالعات نشان می دهند که مصرف روزانه ی هل به مدت چند ماه، فشار خون بالا به میزان چشمگیری کاهش می دهد. شما می توانید از دانه یا پودر هل در ادویه جات، سوپ و خورش ها، و حتی غذاهای آماده برای دادن عطر و طعمی خاص و بهره مندی از فواید آن در درمان فشار خون استفاده کنید.
٤- تخم کتان
تخم کتان یک منبع غنی از اسید های چرب امگا 3 است که به طور قابل توجهی فشار خون بالا را کاهش می دهد. مصرف تخم کتان می تواند فرد را در برابر بیماری های قلبی عروقی ناشی از آترواسکلروز با ٣ مکانیسم زیر محافظت کند: ١-کاهش کلسترول سرم خون، ٢- افزایش تحمل گلوکز و ٣- خاصیت آنتی اکسیدانی. شما می توانید محصولاتی را که حاوی تخم کتان هستند از فروشگاه ها تهیه کنید ؛ اما بهتر است که خود ، این دانه ها را خریداری کرده و در مصارف غذایی از آن استفاده کنید. برای حفظ کیفیت مطلوب تخم کتان، می توان آن را در فریزر نگه داری کرد.
٥- سیر
این چاشنی به جز مزه دار کردن غذا ، فواید و کاربرد های زیاد دیگری نیز دارد. سیر ،عروق خونی را متسع کرده و با این عمل فشار خون را کاهش می دهد. این امر باعث می شود که خون آزادانه و به راحتی جریان یافته و در نتیجه فشار خون کاهش یابد.
شما می توانید سیر تازه را به هر دستوری تهیه ای اضافه کنید.اگر عطر و طعم سیر برای شما غیر قابل تحمل است، ابتدا سیر را تفت دهید. و اگر نمی توانید سیر بخورید، از قرص های مکمل حاوی سیر استفاده کنید.
٦- زنجبیل
زنجبیل می تواند به کنترل فشار خون کمک کند ؛ زیرا که گردش خون را بهبود بخشیده و عضلات دیواره ی عروق خونی را شل می کند. از زنجبیل معمولاً در غذاهای آسیایی استفاده می شود، این گیاه می تواند به انواع شیرینی ها یا نوشیدنی ها نیز افزوده شود.
٧- زالزالک
زالزالک یک داروی گیاهی برای فشار خون بالاست که هزاران سال است در طب سنتی چینی استفاده می شود. به نظر می رسد که عصاره زالزالک برای سلامتی قلب و عروق مفید است.کمک به کاهش و درمان فشار خون بالا ، جلوگیری از تشکیل لخته ها، و افزایش گردش خون می توانند از جمله اثرات این گیاه باشند. شما نیز می توانید زالزالک را به صورت قرص، محلول عصاره و یا دمنوش آن مصرف کنید.
٨- تخم کرفس
تخم کرفس گیاهی است که برای طعم دار کردن سوپ ها، خورش ها و دیگر غذاها استفاده می شود. تاریخچه ی مصرف کرفس برای درمان فشار خون بالا در چین به سال ها قبل بر میگردد. علاوه بر این امروزه مطالعات نیز این امر را تا حدودی تایید کرده اند. شما می توانید از تخم کرفس برای کاهش فشار خون استفاده کنید، همچنین می توانید خودِ گیاه کرفس را آب گرفته و از آن استفاده کنید. کرفس ادرار آور(دیورتیک) است که این امر به نوبه ی خود می تواند توجیه کننده ی نقش آن در کاهش فشار خون باشد.
٩- اسطوخودوس
زیبایی و عطر وبوی اسطوخودوس تنها جنبه مفید این گیاه نیست. روغن اسطوخودوس می تواند باعث آرامش و کاهش فشار خون بالا در شما نیز شود. اگر چه بسیاری از مردم فکر می کنند که اسطوخودوس یک گیاه دارویی نیست،اما باید به این نکته اشاره کرد که از آن به صورت پخته شده می توان استفاده نمود. برگ های آن همانند گیاه رزماری بسیار سودمند می باشند.
١٠- دارسنا (گیاه پنجه گربه)
این گیاه در چین و برای درمان فشار خون بالا و مشکلات عصبی کاربرد دارد. مطالعات انجام شده در رابطه با تاثیر درمانی گیاه دارسنا(پنجه گربه) نشان می دهند که این گیاه با اعمال اثر بر کانال های کلسیمی سلول های شما فشار خون را کاهش می دهد. شما می توانید از بسیاری از داروخانه ها مکمل این گیاه را تهیه کنید.
هشدار
برخی از گیاهان، به ویژه در مقادیر زیاد، ممکن است عوارض جانبی نامطلوب ایجاد کرده و یا با سایر داروها تداخل داشته باشند.
از آنجایی که فشار خون بالا اغلب بدون علائم است ،ممکن است قبل از اینکه متوجه آن شوید،به شما آسیب برساند؛ بنابراین کنترل منظم فشار خون را جدی بگیرید.گاهی اوقات درمان این بیماری مستلزم مصرف داروست. با پزشک خود در مورد درمان مناسب که می تواند شامل دارو، تغییر در شیوه زندگی یا درمان های جایگزین باشد، مشورت کنید. قبل از مصرف هر دارویی و یا مکملی با پزشک خود مشورت کنید، علاوه بر این بدون مشورت وی مصرف داروی خود را سرخود قطع نکنید.
- تغذیه و سلامتی
- ۱۷۳۰