ول زیاد در مسافرت هم خیال آدم را راحت میکند و هم باعث نگرانی میشود. آسودگی خیال از آن جهت که به مشکل بیپولی برخورد نمیکنیم و دلواپسی به این دلیل که باید برایشان امنیت ایجاد کنیم تا دزدیده نشوند. این راهکارها را بخوانید و به خاطر بسپارید تا در سفر از پولهایتان محافظت کنید.
1- از کیف پول ارزان قیمت استفاده کنید
حمل کردن کیفهای چرم یا به طول کلی گرانقیمت دزدها و جیب برهای بیشتر را وسوسه میکند. آنها با دیدن ظاهر کیف چنین تصور میکنند که حالا چقدر چک و پول درشت در کیف شما وجود دارد و چه فرصت خوبی برای قاب زدن پولهای شما به دست آوردهاند.
2- پولهایتان را یکجا نگه ندارید
همه مقدار پولی را که میخواهید حمل کنید، یک جا نگهداری نکنید. مثلا تمام اسکناسها را توی کیف پول یا کیف دستی خود نگذارید، بلکه آنها را در جاهای مختلف مثل کیف پول، کیف دستی، جیب لباس و غیره تقسیم کنید که اگر دستبردی هم صورت گرفت همه پولها یکجا از دستتان نرود.
3- پولهایتان را جاسازی کنید!
میتوانید از جیبهای داخل لباس یا کیفهایی استفاده کنید که قابلیت پنهان شدن زیر لباس را دارند، بهطوریکه کسی متوجه وجود آنها زیر لباستان نشود. این کار بخصوص برای مسافرتهای خارجی مثل سفر حج بسیار توصیه میشود.
4- پول زیادی در دستتان نگیرید
وقتی میخواهید پول خریدهایتان را حساب کنید، دقت کنید که پول زیادی را توی دستهایتان نگه ندارید، چون برای دزدها و جیب برها وسوسه انگیز میشود.
5- کیف دستیتان را ایمن حمل کنید
کیف دستیتان را طوری روی شانه بیاندازید و یا در دست بگیرید که کمترین شانس برای دزدها باقی بماند. میتوانید بند کیف را یکطرفه روی شانه بیانداید یا دستتان را روی کیفتان بگذارید.
6- کیف پولتان را مرتب کنید
قبل از اینکه به خرید بروید، کیف پولتان را مرتب کنید و هر چیزی را سر جای خودش بگذارید تا وقتی خواستید پول خریدتان را حساب کنید، مجبور نباشید آنقدر کیفتان را بگردید که محتوای داخل آن برای همه کسانی که دور و برتان هستند آشکار شود!
پولها را به قدر نیازتان در دسترس قرار دهید و بقیه پول را در کیف پولتان یا جایی دور از دسترس سارقین بگذارید.
7- به درخواست غریبهها توجه نکنید
این توصیه به ویژه برای کسانی است که به مسافرت خارجی میروند. اگر یک خارجی اشتیاق خود را برای دیدن پول کشورتان نشان داد، به خواستهاش توجه نکنید و بگویید به همراه ندارید. بسیاری از پول دزدها با این روش از وضع و حال جیب و کیف شما باخبر میشوند.
8- به قدر نیاز پول بردارید
به دلیل کمین سارقین و به کارگیری شگردهای مختلفشان در دزدی، از حمل مبلغ زیاد پول و اشیاء قیمتی و جابجایی آن در انظار عمومی به خصوص در مراکز خرید، گردشگری و پایانههای مسافرتی (مثلا ایستگاههای مترو، قطار و فرودگاهها) خودداری کنید. تعداد قابل توجهی از موارد سرقت در هنگام ورود و یا خروج از فرودگاه صورت میگیرد. پولها را به قدر نیازتان در دسترس قرار دهید و بقیه پول را در کیف پولتان یا جایی دور از دسترس سارقین بگذارید.
9- به هیچ کس اعتماد نکنید
سارقان در اطراف مراکز اقامتی کمین میکنند و خود را به عنوان پلیس رسمی و یا پلیس مخفی مواد مخدر معرفی و درخواست بررسی مدارک و یا بازدید از وسایل قربانی را میکنند که در این صورت باید از آنها کارت شناسایی عکسدار مطالبه کنید یا درخواست کنید که به نزدیکترین پاسگاه پلیس مراجعه کرده و در آنجا پاسخگوی آنها باشید.
10- شگردها را بشناسید
برخی سارقان برای کمک و راهنمایی یا ترجمه، به قربانیان نزدیک میشوند و با جلب اعتماد آنها اموالشان را سرقت میکنند. همچنین موارد متعددی از سرقت در بزرگراههای خارج از شهر تحت عناوین درخواست کمک برای تعمیر خودرو و یا تمارض به وقوع تصادف گزارش می شود. یک شیوه های جدید از سرقت هم وجود دارد که در اصطلاح دزدی پنهان نامیده میشود. در این روش، سارق مورد اعتماد شما است و به راحتی به محل نگهداری پول و اشیاء شما دسترسی دارد. مثل خانهدار هتل، راننده و.... این سارقان هیچگاه، کل پول شما و یا اشیاء مشخص و در معرض دیدتان را سرقت نمیکنند بلکه طوری سرقت میکنند که شما در لحظه اول متوجه نشوید. مثلا از یک بسته 100 عددی 5000تومانی 5 تا 10 برگ آن را سرقت میکنند.
11- قدر گاو صندوق را بدانید
هتلها معمولا گاوصندوق یا صندوق امانات در اتاقهایشان دارند. اگر به هر دلیلی مدارک ارزشمند یا پول و جواهرات زیادی همراهتان دارید، حتما اتاقی را بگیرید که مجهز به گاو صندوق شخصی باشد و پول و مدارک خود را در آن نگهداری کنید.
12- پول زیادی را چنج نکنید
بخشی از پولتان را در داخل کشور چنج کنید و بقیه آن را در سفر و در صرافیهای رسمی. در واقع فقط در صورت نیاز به تبدیل آن اقدام کنید.
منبع: تبیان
- ثروت و زندگی
- ۲۵۳۴