این جزیره را پرتغالیان در ۱۵۰۵ میلادی کشف کردند و سپس در سال ۱۶۳۸ به مستعمره هلندیان تبدیل شد. هلندیان این مستعمره را به افتخار شاهزاده موریس ناساو، جزیره موریس نامیدند.
در خلال سده هجدهم این جزیره در دست فرانسویان بود که به آن نام «ایل دو فرانس» (جزیره فرانسه) دادند. این جزیره در سال ۱۸۱۰ به دست بریتانیاییها افتاد و آنها نام پیشین آن را برگرداندند. موریس اکنون عضو اتحادیه کشورهای همسود (مشترکالمنافع بریتانیا) است.
این کشور ابتدا به وسیله دریانوردان مالایی در قرن دهم میلادی کشف شد، پس از آن در قرن شانزدهم میلادی ابتدا مستعمره پرتغال و سپس هلند (قرن ۱۷) شد. در سال ۱۷۱۵ جزیره تحت کنترل فرانسویها در آمد و در طی جنگهای ناپلئونی در سال ۱۸۱۰ جزیره توسط نیروهای انگلیسی اشغال شد. در سال ۱۹۶۸ این کشور استقلال خود را از انگلستان به دست آورد.
سیاست
نوع حکومت در این کشور جمهوری دموکرات (پارلمانی) است. در حال حاضر کشوری مستقل به پایتختی پورت لوئیس است که دارای ۸ شهر دیگر نیز میباشد
جغرافیا
مساحت این کشور ۲۰۴۰ کیلومتر مربع است. (۱۱ برابر شهر واشنگتن و ۴ برابر شهر تهران)
خط ساحلی دور جزیره ۱۸۰ کیلومتر است که تمامی آن از ماسههای نرم، سفید و درخشان پوشیده شدهاست. این کشور در نیمکره جنوبی زمین واقع شدهاست، بنابراین فصول آن برعکس نیمکره شمالی است.
میانگین دمای هوا در زمان سفر نوروزی: روز : ۲۸+ الی ۳۰ + شب: ۲۰+ الی ۲۲+ دمای آب : ۲۶+ الی ۲۸+ درجه سانتیگراد
اختلاف زمان موریس با تهران تنها نیم ساعت است. (زمان رسمی موریس : ۰۴:۰۰، زمان رسمی ایران : ۰۳:۳۰).
مردم
جمعیت این کشور ۱٬۳۰۰٬۰۰۰ نفر میباشد که از نژادهای متنوع تشکیل شدهاست. (هندی، چینی، اروپایی و آفریقایی)
زبان رسمی اداری این کشور انگلیسی است ولی مردم به دو زبان انگلیسی و فرانسوی تسلط کامل دارند.
دین مردم جزیره: ۴۸٪ هندو، ۳۲٪ مسیحی، ۱۷٪ مسلمان و ۳٪ سایر ادیان.
اقتصاد
واحد پول این کشور روپیه موریس است. ۱ دلار = ۳۰ روپیه موریس، ۱ یورو = ۴۰ روپیه موریس
ولتاژ برق موریس ۲۲۰ ولت ۵۰ هرتز است که مشابه سیستم برق ایران میباشد.
گردشگری
موریس از جاذبههای توریستی متنوع و شگفت انگیزی بهره مند میباشد؛ علاوه بر سواحل بسیار زیبا، رودخانه، مرداب، کوه، جنگلهای زیبا، گونههای جانوری و گیاهی فراوان، دهانههای آتشفشانی، آبشار و آثار تاریخی را نیز میتوان در این جزیره رویایی مشاهده نمود. سازمان جهانی جهانگردی موریس را به عنوان یکی از ده مقصد برتر توریستی دنیا معرفی نمودهاست. مارک تواین، نویسنده مشهور آمریکایی، خالق آثاری از قبیل ماجراهای تام سایر، هاکلبری فین، شاهزاده و گدا جزیره موریس را چنین توصیف نمودهاست: "موریس نمونهای از بهشت روی زمین است."
تبعیدگاه رضاشاه
در سال ۱۹۴۱ میلادی، رضاشاه پهلوی به درخواست بریتانیا از سمت خود کنارهگیری کرد و توسط نیروهای بریتانیایی از بندرعباس به جزیرهٔ موریس تبعید شد. سپس وی به شهر ژوهانسبورگ در آفریقای جنوبی منتقل شد و در همانجا در تاریخ ۴ مرداد ۱۳۲۳ درگذشت.
- آفریقا
- شرق آفریقا
- ۲۶۹۹