گفته میشود که چاقی، خطر ابتلا به انواع بیماریها مانند دیابت، بیماریهای قلبی، فشارخون و سکته را افزایش میدهد. گروهی از محققان به سرپرستی دکتر کرشینان باسکاران از دانشگاه Hygiene and tropical medicinee انگلستان بر این عقیدهاند که چاقی به صورت مستقیم با چندین نوع سرطان مرتبط است تحقیقی که آنها اخیرا انجام دادهاند در نوع خود یکی از بزرگترین مطالعات انجام شده برای پی بردن به ارتباط بین چاقی و سرطان است.
برای دست یافتن به نتایج تحقیقات، تیم تحقیقاتی به ارزیابی اطلاعات به دست آمده از مرکز UK’s Clinical Practice Research Datalink پرداختند.
با توجه به این اطلاعات، آنها تعداد ۵.۲۴ میلیون نفر از افراد بالای ۱۶ سال را که مبتلا به هیچ سرطانی نبودند و به مدت ۷.۵ سال تحت نظر بودند را شناسایی کردند.
تیم تحقیقاتی اضافه وزن افراد شرکت کننده در تحقیق را مورد بررسی قرار دادند و احتمال ابتلا به ۲۲ نوع سرطان رایج را در میان آنها محاسبه کردند ( این ۲۲ نوع سرطان در کل ۹۰۰% از همه انواع سرطانهایی به شمار میآیند که در انگلستان شناسایی شدهاند).
نتایج تحقیقات نشان داد که ۱۶۶۹۵۵ نفر از افراد شرکت کننده در طول ۷.۵ سال در حال ابتلا به یکی از انواع ۲۲ سرطان رایج در انگلستان بودند. محققان دریافتند که اضافه وزن با پیشرفت ۱۷ نوع سرطان از ۲۲ نوع سرطان در ارتباط بوده، و این ارتباط در ۱۰ نوع از ۱۷۷ نوع آن قویتر است.
محققان به این نتیجه رسیدند که ۵kg/m۲ اضافه وزن با خطر ابتلا به این نوع سرطانها در ارتباط است:
- سرطان رحم (۶۲% افزایش ابتلا)
- سرطان مثانه (۳۱% افزایش ابتلا)
- سرطان کلیه (۲۵% افزایش ابتلا)
- سرطان دهانه ی رحم (۱۰% افزایش ابتلا)
- سرطان تیروئید (۹% افزایش ابتلا)
- سرطان خون (۹% افزایش ابتلا)
نتایج تحقیقات نشان داد که چاقی مفرط، خطر ابتلا به سرطان کبد را ۱۹%، سرطان روده را ۱۰%، سرطان تخمدان را ۹% و سرطان سینه را ۵% افزایش میدهد.
تیم تحقیقاتی همچنین به این نکته اشاره می کند که احتمال ابتلا به انواع سرطانها بسته به میزان چاقی افراد، جنسیت و یائسگی در افراد مختلف متفاوت است. محققان همچنین به مدارکی در خصوص ارتباط بین چاقی مفرط و کاهش احتمال ابتلا به سرطان پروستات و سرطان سینه قبل از یائسگی دست یافتند.
دکتر باسکاران میگوید” تاثیر چاقی بر روی سرطانهای مختلف بسیار متفاوت است . بعنوان مثال، خطر ابتلا به سرطان رحم در چاقی مفرط افزایش مییابد. درمورد دیگر سرطانها، خطر ابتلا کمتر بوده و یا اصلا چاقی تاثیری بر روی سرطان نداشت”.
“در مورد سرطان سینه که در زنان جوان قبل از یائسگی رخ میدهد، خطر ابتلا به سرطان در میان افراد چاق کمتر بود. این تفاوتها به ما میگویند که تاثیر چاقی بر روی خطر ابتلا به انواع سرطانها در پروسههای مختلفی بسته به نوع سرطانها متفاوت است”.
افزایش چاقی (BMI) در افراد می تواند باعث افزایش ابتلا به سرطان به بیش از ۳۸۰۰ مورد در سال شود.
بر اساس یافتهها، محققان به این نتیجه رسیدهاند که اضافه وزن یا چاقی ۴۱% خطر ابتلا به سرطان رحم و ۱۰% خطر ابتلا به سرطانهای روده، کبد، کلیه و مثانه را افزایش میدهد. به علاوه محققان بر این عقیدهاند که به ازای ۱kg/m۲ اضافه وزن (BMI) ( که معادل ۸ تا ۱۰ پوند است) در میان مردم انگلستان_ که گفته میشود در حدود هر ۱۲ سال اتفاق می افتد_ هر سال در حدود ۳۷۹۰ مورد ابتلا به ۱۰ نوع سرطان را داریم.
- تغذیه و سلامتی
- ۲۷۸۴