چنانچه زالو در حلق کسی رفته و در حلق یا اطراف آن چسپیده باشد، با غرغره عصاره برگ درخت بید مشک زالو از عضو جدا و از حلق خارج می شود. عرق بیدﻤﺸﻚ قند خون را پایین می آورد و نوشیدن آن بدون مواد شیرین کننده به مقدار قابل توجهی قند خون را کاهش می دهد.
خواص عرق بیدمشک (طبیعت و خواص درمانی)
عرق بیدمشک دارای طبیعت سرد و تر است. عرق بیدمشک با داشتن ترکیباتی همچون ژرانیون سالیسین و تانن، به عنوان داروی موثر در تقویت قلب، آرام بخش و رفع کننده درد و خستگی شهرت یافته است. برخی خواص دارویی آن عبارتند از:
- عرق بیدﻤﺸﻚ تقویت کننده دستگاه عصبی است و جوشانده برگ آن با عسل آرام کننده اعصاب است.
- عرق بیدمشک تقویت کننده قلب است. به این منظور، نصف استکان عرق بیدمشک را با یک لیوان آب سرد مخلوط کنید و با کمی شکر یا عسل شیرین کرده و میل کنید.
- از خواص عرق بیدمشک، تقویت دشتگاه گوارش و افزایش اشتها میباشد.
- تسکین تورم و بهبود عملکرد دستگاه گوارش از جمله خواص عرق بیدمشک میباشد.
- این عرق سردردهای ناشی از گرم مزاجی را تسکین میدهد.
- عرق بیدمشک، ملین طبع است،
- عرق گیاه بیدمشک باعث کاهش تب میشود و خاصیت تببر دارد، این خاصیت ناشی از سرد بودن گیاه بیدمشک است.
- یکی دیگر از خواص عرق بیدمشک کاهش قند خون است.
- عرق بیدمشک را با شربت بهارنارنج مخلوط کنید و چهل روز صبح و شب هربار یک لیوان بنوشید، عرق بدن که از ضعف باشد را متوقف مىسازد.
- عرق بیدمشک یکی از آرامبخشهای گیاهی به شمار میرود، این خاصیت عرق بیدمشک ناشی از ترکیباتی به نام ژرانیون سالیسین و تانن در آن است.
- از دیگر خواص عرق بیدمشک، رفع درد و خستگی ناشی از کار و فعالیت زیاد است.
- برای درمان یرقان عرق بیدمشک، عرق بید، عرق کاسنی و عرق شاه تره را روزی سه بار، هر بار یک استکان همراه با دو گرم تخم خرفه مخلوط و میل کنید.
- برای رفع سردرد و سرگیجه ناشی از سودا بایستی از شربت عرق بیدمشک و گلاب استفاده کنید.
مضرات عرق بیدمشک
عرق بیدمشک قند خون را پایین میآورد و نوشیدن آن بدون مواد شیرین کننده به مقدار قابل توجهی قند خون را کاهش میدهد، همچنین زنان باردار و کودکان کمتر از دو سال نیز بایستی در مصرف این عرق احتیاط کنند.
طریقه مصرف عرق بیدمشک
به منظور استفاده از خواص درمانی این عرق، توصیه میشود، قبل از هر غذا یک استکان از آن میل شود. همچنین میتوان از آن به منظور خوش طعم و خوش عطر نمودن شربتها استفاده کرده، همراه با سایر عرقهای گیاهی مصرف نمود.
- تغذیه و سلامتی
- دانستنیها
- ۱۵۶۰