شام خوب، خواب خوب
چند تغییر در روش تغذیه شبانه می تواند در بهبود یافتن خواب شما سهیم باشد. خوب است که مبتلایان به بی خوابی قبل از کمک گرفتن از داروهای خواب آور از این روش ها استفاده کنید.
قانون شماره یک: شامی سرشار از کربوهیدرات ها و کم پروتئین این مواد غذایی در مغز نقش دارند و همچنین می توانند برای داشتن خوابی بهتر و پیشگیری از بی خوابی سهیم باشند.
بهتر است تغذیه ای سرشار از کربوهیدرات ها با قند پایین داشته باشید. یعنی موادی که به آهستگی جذب و سوزانده می شوند، مانند نان غلات کامل، غلات کامل (بولگور، برنج قهوه ای، کینوا، گندم سیاه)، بنشن (لوبیا، نخود، عدس)، سبزیجات، میوه های تازه و ...
بالعکس مصرف کربوهیدرات ها با میزان قند بالا مانند نان سفید، برنج سفید، غلات تصفیه شده یا شیرین، پاستای سمولینا، نشاسته کاساو، سیب زمینی، نان، شیرینی و خمیرهای صنعتی (کروسان، شیرینی، دونات، بیسکویت...)، شیرکاکائو، قند، عسل، بستنی و... را محدود کنید.
مصرف پروتئین ها را هم کم نکنید: بهتر است مواد غذایی غنی از پروتئین مانند، گوشت قرمز، گوشت پرندگان، ماهی، جانوران دریایی و تخم مرغ را به جای شب، ظهر بخورید.
قانون شماره دو: شام سبک، بدون ادویه جات و نه خیلی دیر هنگام اگر غذا به مقدار بسیار زیاد، خیلی چرب، پر از ادویه و دیروقت بخوریم، هضم غذا آهسته تر خواهد بود و به همراهش درجه حرارت بدن بالا می رود، این دو فاکتور خواب را به تأخیر می اندازند و مسئول بی خوابی هستند.
ضمنأ شام تان را خیلی دیر وقت نخورید، از غذا های پر ادویه اجتناب کنید، زیاد غذا نخورید و خصوصاً چربی های با اسید چرب اشباع (گوشت خوک، گوشت های چرب، خامه تازه، کره، پنیر، چیپس و سوخاری ها، انواع سس و ...) و اسید های چرب ترانس (مارگارین، دونات، خمیر تارت، نان وینی، بیسکویت، شیرینی های صنعتی و ...) را محدود کنید.
قانون شماره سه: امگا 3 را در اولویت قرار دهید
- تغذیه و سلامتی
- ۲۰۲۳