مطالعات نشان دادند پلی فنولها دارای خواص آنتی اکسیدانی هستند؛ آنتی اکسیدانها با رادیکالهای آزاد که برای سلولهای ما مضر هستند مبارزه میکنند و کلسترول اِل دی اِل را اُکسید میکنند.
HDL اچ دی ال خون باید بالا باشد و LDL ال دی ال خون باید پایین باشد؛ در آزمایشهای خون یکی از فاکتورهای مهم اچ دی ال و ال دی ال است که همیشه پزشکان به آن توجه میکنند؛ کلسترول باعث ساخت هورمونها میشود و کلسترول اسید صفراوی میسازد و اسید صفراوی باعث تجزیه چربیها میشود و همچنین کلسترول باعث ساخت ویتامین D میشود؛ کلسترول بد که همان ال دی ال است باعث بسته شدن و گرفتگی رگها میشود.
اِل دی اِل اکسید میشود و به سلولهای چربی تبدیل میشوند و به دیواره شریانها میچسبند؛ هر چقدر کلسترول بیشتر اکسیده باشد چربیهای بیشتری به عروق متصل میشوند و احتمال خطر سکته مغزی را بیشتر میکند.
زیتون میتواند این خطر را کاهش دهد. هیدروکسی تیروزول دارای آنتی اکسیدان است و زیتون حاوی پلی فنول و هیدروکسی تیروزول است؛ در واقع قویترین آنتی اکسیدان موجود در طبیعت است که ظرفیت آنتی اکسیدان آن 15 برابر بیشتر از چای سبز است و به راحتی در بدن جذب میشود به طور مستقیم فعال است و در مقابل رادیکالهای آزاد از بدن محافظت میکند.
بسیاری از مطالعات منافع زیتون را تایید کردهاند و توانایی آن را به محدود کردن اکسیداسیون اِل دی اِل کلسترول نشان داده است؛ همچنین سطح کلسترول خوب اِچ دی اِل را افزایش میدهد.
- تغذیه و سلامتی
- ۱۸۵۸