۱- سوئیس
سوییس بهترین کشور برای مهاجرت کاری است. برای دومین سال متوالی سوئیس رتبه اول لیست کشورهایی را به خود اختصاص داده است که مهاجران “متخصص” قصد زندگی در آنجا را دارند. بر اساس نظرسنجی “اچاسبیسی” این کشور کوچک اروپایی با مهیا کردن شرایطی نظیر پسانداز مناسب، تعادل خوب میان کار و زندگی و فرهنگ کاری شایسته توانسته در سال ۲۰۱۶ میلادی هم بر اساس نظر افرادی که در نظرسنجی شرکت کردهاند، رتبه اول را از آن خود کند.
بر اساس این نظرسنجی، درآمد متوسط یک “مهاجر متخصص” در سوئیس سالانه بیش از ۱۸۸ هزار دلار امریکاست.
سوئیس دارای یکی از مدرنترین سیستمهایحملونقل عمومی و همچنین خدمات خوب پزشکی در جهان است. فرانک سوئیس یکی از قویترین ارزهای معتبر جهانی است و صادرات بالا و بازار کار رو به رشد سوئیس، این کشور را حتی در زمان تلاطم اقتصادی در کشورهای حوزه یورو، به یکی از با ثباتترین کشورها تبدیل کرده است. هزینه زندگی در سوئیس البته در مقایسه با سایر کشورهای اروپایی بالاست.
۲- آلمان
برای مهاجرانی که به دنبال “امنیت شغلی” هستند شاید آلمان بهترین کشور برای مهاجرت کاری باشد. ارتقای شغلی و بهدست آوردن مهارتهای جدید در بازار کار این کشور، آلمان را به یکی از مقصدهای اصلی “مهاجران متخصص” تبدیل کرده است.
۷۰ درصد کسانی که در نظرسنجی شرکت کردند، با اعلام رضایت از زندگی خود در آلمان گفتهاند امنیت شغلی در کشور جدید میزبان به مراتب بهتر از کشوری بوده که در آن متولد شدهاند.
بر اساس این نظرسنجی، درآمد متوسط سالانه مهاجران متخصص در آلمان حدود ۹۸ هزار دلار است.
بازار کار این کشور صنعتی، موقعیتهای شغلی فراوانی را پیش روی مهاجران “متخصص” قرار میدهد. استاندارد بالای زندگی و زیرساختهای مناسب، آلمان را از بسیاری از کشورهای دیگر اروپایی متمایز کرده است. هر چند هزینه زندگی در آلمان بالاست، اما تقریبا با متوسط هزینه در کشورهای غرب اروپا یکسان است.
۳- سوئد
سوئد هم بهترین کشور برای مهاجرت کاری است. یکی از مهمترین شاخصها برای مهاجرانی که در سوئد زندگی میکنند شرایط “خوب” کاری است. بیش از ۷۰ درصد از کسانی در نظرسنجی شرکت کردند، گفتهاند فرهنگ کاری در این کشور اسکاندیناوی در مقایسه با کشوری که در آن متولد شدهاند به مراتب بهتر است.
بر اساس این نظرسنجی، درآمد متوسط هر مهاجر متخصص در سوئد نزدیک به ۸۵ هزار دلار در سال است.
سوئد دارای ثبات بالای اقتصادی است و سیستم رفاه اجتماعی “سخاوتمند” این کشور، تعداد زیادی را در سالهایاخیر به این کشور کشانده است. به گفته بسیاری از مهاجران، سوئد کشوری است که برای شهروندانش اهمیت زیادی قائل است.
محیط کاری در سوئد “کمتنش” ولی حرفهای است. مدیران به خوبی کارمندان را حمایت میکنند و فرصتهای کاری زیادی پیش روی مهاجران متخصص (به خصوص در حوزههای مهندسی معدن و پزشکی) وجود دارد.
هوای سوئد در زمستان بسیار سرد است و در نقاط شمالی این کشور به منفی ۳۰ درجه یا کمتر هم میرسد.
۴- امارات متحده عربی
مهمترین شاخصهایی که مهاجران به عنوان مزیت زندگی در امارات متحده عربی به آن اشاره کردهاند کمک هزینه مسکن و خدمات درمانی و بهداشتی در این کشور است.
دوبی و ابوظبی مقصد سنتی تعداد زیادی از مهاجران کاری بوده است اما در سالهای اخیر متقاضیان کار در شارجه هم افزایش یافته است.
بر اساس این نظرسنجی، متوسط درآمد سالانه یک مهاجر متخصص در این کشور حوزه خلیج فارس نزدیک به ۱۱۳ هزار دلار است.
موقعیت استراتژیک این کشور در خاورمیانه، سیستم بانکی قوی و تنوع اقتصادی، امارات را به مقصد بسیاری از سرمایهگذاران و مهاجران کاری تبدیل کرده است.
۵- نروژ
بیشتر افرادی که به نروژ مهاجرت کردهاند ارتقای “تعادل میان کار و زندگی” در مقایسه با محل قبلی زندگی را مهمترین شاخص زندگی در این کشور دانستهاند و به همین دلیل این کشور در لیست ده کشور اول گزارش “اچ اس بیسی” درباره شرایط کار و زندگی قرار گرفته است.
بر اساس این نظرسنجی، متوسط درآمد سالانه یک مهاجر متخصص در نروژ حدود ۹۷۵۰۰ دلار برآورد شده است.
بیشتر کسانی که به نروژ مهاجرت میکنند علت مهاجرت خود را ارتقای شغلی و بهبود بخشیدن به کیفیت زندگی عنوان کردهاند. منابع طبیعی فراوان و همچنین ذخایر زیاد نفت و گاز، نروژ را تبدیل به یک اقتصاد قوی و باثبات در جهان کرده است.
۶- سنگاپور
سنگاپور با اینکه کوچکترین کشور جنوب شرقی آسیاست اما شرایط زندگی در این کشور تعداد زیادی از مهاجران کاری را به سوی خود کشانده است.
به گفته کسانی که به سنگاپور رفتهاند، این کشور جای مناسبی برای ارتقای شغلی محسوب میشود هر چند تعادل میان کار و زندگی از جذابیت خاصی در این کشور برخوردار نیست.
بر اساس این نظرسنجی، متوسط درآمد سالانه یک مهاجر متخصص در سنگاپور حدود ۱۳۹ هزار دلار است.
حدود ۶۲ درصد از کسانی که در نظرسنجی شرکت کردند از ارتقای شغلی خود در این کشور رضایت داشتند.
سنگاپور، پایتخت جمهوری سنگاپور یکی از امنترین و تمیزترین شهرهای دنیاست و این کشور دارای زیرساختارهای بسیار مدرن و پیشرفته است.
یکی از نکاتی که مهاجرانی که به این کشور رفتهاند از آن انتقاد میکنند هزینه بالای زندگی در این کشور است چون سنگاپور یکی از گرانترین کشورهای جهان برای زندگی است.
۷- اتریش
این نخستین باری است که اتریش در گزارش “اچ اس بیسی” در لیست ده کشور برتر جهان قرار میگیرد.
مهمترین شاخصهایی که مهاجران به عنوان مزیت زندگی در این کشور به آن اشاره کردهاند، تعادل بالای میان کار و زندگی، فرهنگ مناسب محیط کار و پیشرفت محسوس شغلی آنها در مقایسه با کشور قبلی بوده است.
بر اساس این نظرسنجی، متوسط درآمد سالانه یک مهاجر متخصص در اتریش حدود ۸۵ هزار دلار است.
سیستم حملونقل عمومی در اتریش بسیار پیشرفته و در عین حال ارزان است.
۸- هنگکنگ
هنگکنگ با بیش از هفت میلیون نفر جمعیت یکی از مهمترین بازارهای مالی و تجاری در جهان است.
به گفته مهاجران این کشور زمینههای مناسبی برای ارتقای شغلی پیش روی افراد قرار داده است اما این الزاما به معنی بهبود کیفیت زندگی نیست.
سطح درآمد مهاجران در هنگکنگ در مقایسه با سایر کشورها بسیار بالاست. بر اساس این نظرسنجی، بطور متوسط هر مهاجر متخصص در این کشور سالانه نزدیک به ۱۷۰ هزار دلار دریافت میکند.
بیش از نیمی از کسانی که در نظرسنجی شرکت کردند، گفتهاند تعادل میان کار و زندگی آنها پس از مهاجرت به این کشور بسیار بدتر شده است.
هنگکنگ دارای امکانات بسیار پیشرفته و لوکس برای زندگی است اما هزینه مسکن در این کشور بالاست.
۹- بریتانیا
بریتانیا هم مانند اتریش، برای نخستین بار در گزارش “اچ اس بیسی” در لیست بهترین کشور برای مهاجرت کاری قرار گرفته است.
مهمترین شاخصهایی که مهاجران کاری به عنوان مزیت زندگی در این کشور به آنها اشاره کردهاند کسب مهارتهای جدید و پیشرفت کاری بوده است. باید توجه داشت که این نظرسنجی پیش از رفراندوم بزرگ بریتانیا برای ماندن یا خروج از اتحادیه اروپا(تابستان ۱۳۹۵) انجام شده است.
بر اساس این نظرسنجی، متوسط درآمد سالانه یک مهاجر متخصص در بریتانیا حدود ۸۳ هزار دلار است.
بریتانیا یکی از بالاترین نرخ تولید ناخالص ملی را در مقایسه با سایر کشورها دارد و اقتصاد قوی این کشور به همراه تنوع فرهنگی، بسیاری از مهاجران را به این کشور جذب کرده است. هر چند ارزش پوند استرلینگ پس از رفراندوم این کشور کاهش یافت.
هزینه زندگی در لندن، پایتخت این کشور و همچنین شهرهای بزرگ بریتانیا بالاست. هزینه حملونقل عمومی هم در این کشور در مقایسه با بسیاری از کشورهای دیگر اروپایی گران است.
۱۰- بحرین
کیفیت بالای زندگی و امکان پسانداز بالای درآمد، بسیاری را به این کشور کشانده است. تنوع اقتصادی در بحرین زیاد است و بسیاری از شرکتهای چند ملیتی در این کشور شعبه دارند.
از جمله نکاتی که مهاجران به عنوان مزیت زندگی در بحرین به آن اشاره میکنند “روشن بودن” آینده فرزندان برای والدین خانوادههاست. بیش از هفتاد درصد از کسانی که در نظرسنجی شرکت کردهاند میگویند کیفیت زندگی فرزندانشان در بحرین، در مقایسه با کشوری که قبلا در آن زندگی میکردند، بهتر است. بعضی دیگر خدمات پزشکی و بهداشتی این کشور را از مزیتهای بزرگ زندگی در بحرین برشمردهاند.
بر اساس این نظرسنجی، متوسط درآمد سالانه هر مهاجر متخصص در بحرین حدود ۹۹ هزار دلار است.
در بحرین، بخشهای ساختوساز و همچنین امور مالی مهمترین حوزههایی هستند که مهاجران در آن جذب کار شدهاند.
منبع: مجله کسب و کار بازده
- گردشگری جهان
- ۳۱۲۰