سیر: از قدیم، سیر برای درمان بیماری قلبی و فشار خون به کار برده میشده است. همچنین محققان آلمانی نیز دریافتهاند، مصرف پودر سیر، تشکیل نانوپکها (اولین جرمها) را 40 درصد و اندازه خود نانوپکها که شکل گرفته را نیز 20 درصد کاهش میدهد.
انگور: خاصیت این میوه از فووانوئید ـ که رنگ بنفش به این میوه میدهد ـ به دست میآید. سه ماده فووانوئید، کورستین و رسویراترول در پوست، ساقه و دانه تا قسمت میانی انگور متمرکز است. فووانوئید، مانع اکسیده شدن کلسترول مضر ـ که علت گرفتگی در دیوارههای رگهاست ـ میشود. علاوهبر آن، این ماده خطر لخته شدن خون را که به حمله قلبی منجر میشود، کاهش میدهد.
میوههای توتی: توت فرنگی، شاهتوت، قره قاط... غنی از آنتیاکسیدان است که از سفت شدن رگها پیشگیری میکند و در از بین بردن جرمهای ایجاد شده بر دیواره رگها موثر است.
سیب: این میوه پکتین دارد که نوعی فیبر قابل حل است که کلسترول خون را کاهش میدهد. کورستین، پتاسیم و منیزیم نیز به کنترل فشار خون کمک میکنند. گلابی و میوههای مرکباتی نیز غنی از پکتین هستند.
اسفناج: لوتئین موجود در اسفناج علاوهبر محافظت از کوری چشم مربوط به سن، با مانع شدن تراکم کلسترول در دیواره رگها از حمله قلبی پیشگیری میکند. پتاسیم و اسیدفولیک موجود در این گیاه بدن را در مقابله با فشار خون محافظت میکند.
ماهی: ماهیهای چرب مانند ماهی آزاد و تن که سرشار از اسید چرب امگا 3 هستند از لخته شدن خون و آسیب رسیدن یا اکسیدهشدن کلسترول پیشگیری میکند.
روغن زیتون: تحقیقات نشان میدهد مولکولهای کلسترول مضر در ترکیب با چربیهای تک غیراشباع که در روغن زیتون یافت میشود، احتمالا کمتر قابل اکسید هستند. این فرآیند یعنی اکسیده نشدن چربیهای مضر از تجمع جرم بر دیوار رگها میکاهد.
گوجه فرنگی: این گیاه غنی از لیکوپن است که خطر تصلب شرایین را تا 50 درصد کاهش میدهد. تحقیقات نشان داده است لیکوپن مانع سفت شدن رگها میشود.
چای سبز: آنتیاکسیدان موجود در چای سبز خطر بیماری قلبی را کاهش میدهد.
انار: انار و آب آن، غنی از آنتیاکسیدان است که با کاهش دادن آسیب رگهای خونی، مانع سفت شدن آنها میشود و حتی پیشرفت این بیماری را کاهش میدهد.
- تغذیه و سلامتی
- ۱۵۰۸