کوفته گوشت گاو (Beef Kofta)
کوفته یکی از مهمترین غذاهای ملی و همچنین یکی از جاذبه های گردشگری کشور ارمنستان محسوب میشود . این غذا درواقع نوع خاصی از کوفته قلقلی است. قدمت این غذای لذیذ به دوران امپراطوری عثمانی باز می گردد و در طول زمان کیفیت منحصربفرد کنونی اش را بدست آورده است.
نان تافتون با پنیر (Armenian Flatbread with Cheese)
این غذا در ارمنشستان با نام لامدز یا لامکین (lahmacun, lagmadzh)شناخته می شود مدت زمان تهیه این غذای لذیذ تنها بیست دقیقه است و مواد تشکیل دهندهاش آرد گندم و پنیر محلی خوش طعم است. این غذا میان وعده سبک و مقوی است و به عنوان پیش غذا هم سرو میشود.
گوشت گوساله در سس انار (Veal in Pomegranate Sauce)
انار سمبل ارمنستان است و در غذاهای ارمنی نیز بسیار استفاده می شود. در تهیه انواع سس ها، چاشنی ها و شربت ها از این میوه خوشمزه استفاده فراوانی می شود. رنگ قرمز بسیار منحصربفرد این میوه در واقع نشان دهنده طبیعت گرم و فرهنگ مردم ارمنستان است که در آن خطر کردن یکی از ملزومات زندگی است. این غذای لذیذ نیز یکی از غذاهایی است که بخوبی این طبیعت گرم را نشان می دهد.
دلمه یودالی (Udoli Dolma )
این غذای منحصربفرد که ترکیبی است از گوشت لطیف بره و میوه های خشک, در برگ های کلم به طرز هنرمندانه ای پیچیده می شود. دلمه در کشورهای مختلف و به سبکهای مختلف پخته میشود اما دلمه ارمنی چیز دیگری است.حتما امتحان کنید.
خوراک بره مخصوص (Traditional Armenian Dish Lamb )
این غذا که در ارمنستان با نام کاشلاما (Khashlama) شناخته می شود از گوشت بره و سبزیجات مختلف تهیه میشود. نکته مهم در سرو این غذا این است که حتما گوشت این غذا باید به همراه استخوان سرو شود تا مزه ویژه خود را از دست ندهد.
گاتا (Gata)
گاتا در واقع نوعی نان غنی شده با انواع آجیل است و یکی از محبوبترین غذاهای ارمنستان محسوب میشود. گاتا در نواحی مختلف ارمنستان به صورتهای مختلف و مواد متفاوت پخته میشود. این غذا که غذای ملی ارمنستان محسوب می شود, یکی از غذاهای بسیار مرسوم بین خانواده های ارمنی است و نکته جالب این است که هیچگاه نمی توان دو گاتای مشابه هم را یافت.
حریصا (Harisa)
این غذا که نوعی فرنی گندم به همراه گوشت مرغ است یکی دیگر از غذاهای معروف ارمنی است. این غذا معمولا در تعطیلات آخر هفته و در مهمانی های خانوادگی و دوستانه سرو می شود تا همگی از طعم لذیذ آن لذت ببرند.
باقلوای گوریس (Goris baklava )
باقلوا دسری بسیار شیرین است که در بسیاری از کشورهای جهان پخته می شود . اما باقلوای ارمنی که ترکیبی لذیذ از عسل، هل، دارچین و آجیل است تجربه ای بیادماندنی را برای شما رقم خواهد زد.
- هنر آشپزی و قنادی
- ۳۷۹۶