اسفناج

منابع غذایی حیوانی

جوی دو سر
دو قاشق جوی دو سر تا حدود 4.5 میلی گرم آهن به بدن می رساند. برای مقابله با کم خونی توصیه می شود که از مصرف جوی دوسر غافل نشوید. انواع آرد غنی شده جوی دو سر نیز حاوی مکمل ویتامین B کمپلکس هستند.
بادام هندی
بادام هندی یکی از ترکیبات پرطرفدار آجیل است. باید بدانید که مصرف بادام هندی برای تأمین آهن مورد نیاز بدن موثر است. بنابراین توصیه می شود که روزانه یک مشت کوچک از این بادام های زرد و خوشمزه را میل کنید. کره بادام زمینی نیز منبع خوبی برای مقابله با کم خونی محسوب می شود. از دیگر میوه های خشک حاوی آهن می توان به آلو خشک، کشمش، زردآلوی خشک، بادام، انجیر و خرما اشاره کرد.
تخم مرغ

نان کامل
نتایج پژوهش های متعدد نشان می دهند که یک برش نان کامل حدود 6 درصد نیاز روزانه ما به آهن را تأمین می کندو مصرف دیگر مواد غذایی کامل مانند پاستاهای تهیه شده از آرد کامل، برنج و غلات کامل نیز توصیه می شود چون به برطرف شدن مشکل کم خونی کمک زیادی می کنند.
حبوبات
حبوبات منبع طبیعی فیبرها هستند. باید بدانید که این ترکیبات مغذی نیز جزو روش های ضروری برای پیشگیری و درمان کم خونی محسوب می شوند. لوبیاها، عدس، سویا و نخود در بین دیگر حبوبات در هر لیوان تا حدود 5 میلی گرم آهن به بدن می رسانند. توجه داشته باشید که عدس بیشترین میزان این ماده معدنی را داراست. عدس همچنین کم چرب و در عین حال سرشار از پروتئین است. می توانید برای وعده صبحانه عدسی را بگنجانید و از خواص آن بهره مند شوید.
گوجه فرنگی
گوجه فرنگی حاوی میزان قابل توجهی ویتامین C، ویتامین E و بتاکاروتن است. این ترکیبات مغذی برای مقابله و درمان کم خونی از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند. برای افزایش جذب این ترکیبات مغذی توصیه می شود که گوجه فرنگی را به صورت آب گوجه فرنگی مصرف کنید. مصرف روزانه 1 لیوان از این نوشیدنی توصیه می شود. در عین حال لازم است که از نوشیدن قهوه، نوشابه ها و هر نوشیدنی انرژی زا بپرهیزید چون این قبیل نوشیدنی ها در جذب آهن توسط بدن اختلال ایجاد می کنند.
انار
انار چشم و چراغ این روزهای سرد است. این میوه خوشمزه حاوی میزان چشمگیری آهن است که به طور مستقیم جذب خون می شود. خواص فوق العاده ای که این میوه دارد آن را به یکی از بهترین روش ها برای مقابله با کم خونی مبدل کرده است. انار علاوه بر آهن حاوی ویتامین ها، پتاسیم و فیبرهای غذایی و عناصری است که باعث تصفیه خون و بهبود روند جریان آن می شود.
- تغذیه و سلامتی
- ۳۱۲۷