اولین گروه در این مطالعه به مدت یک ماه روزانه سه قرص مکمل روغن ماهی مصرف کردند، گروه دوم به مدت یک ماه روزانه سه کپسول روغن زیتون(حدودا دوسوم قاشق چایخوری) مصرف کرده و گروه سوم نیز هیچ مکملی مصرف نکردند. سپس تمام شرکتکنندگان چند ساعت هم هوای فیلترشده و هم هوای آلوده را تنفس نمودند. در پایان محققان نشانگرهای مربوط به سلامت قلب را بررسی کردند مانند فشارخون و عملکرد سرخرگها.
آنها کشف کردند که روغن زیتون، نسبت به روغن ماهی محبوب و معروف، واکنش بدن به تنفس هوای آلوده را بهبود بخشید. روغن زیتون نه فقط به اندازه چشمگیری توانایی رگهای خونی در واکنش به فشارناشی از آلودگی هوا را افزایش داد بلکه میزان پروتئین موجود در خون بهنام tPA را که حلال لخته است هم بیشتر کرد. به گفته وین کاسیو، متخصص و سرپرست EPA’s Environmental Public Health Division و مدیر تحقیقات،” لختههای خون دلیل بسیاری از حملات قلبی یا سکتههای مغزی هستند، بنابراین افزایش tPA ریسک این دو را در فرد کاهش میدهد”.
پژوهشگران عقیده دارند اسید اولئیک، عاملی در روغن زیتون که گفته میشود خواص ضدالتهابی دارد، میتواند در این ویژگی روغن زیتون نقش داشته باشد. پس این هم دلیلی دیگر برای افزودن چند قاشق چایخوری روغن زیتون بکر و لذید به سالادتان!